top of page

Äventyrshelg i trädkronorna en formidabel succé!!!

Updated: Sep 12, 2020

DAG 1

Stämningen var på topp redan från första sekund, och sen blev det bara bättre. Vi hade bestämt träff kl. 11.00 på Äventyrsbanan i Nacka, lördag den 5 september 2020. Det skulle bli äventyr bland nya bekantskaper i dagarna två. En efter en dök deltagarna upp, lite försynta, lite nervösa, den ena hela vägen från Göteborg en annan från Gagnef, två från Uppsala, två från Trosa och en hel drös med Stockholmare. Det fanns en spänning i luften, det gick att ta på den, både över att träffa nya vänner men också över de äventyr som snart skulle utföras. Jag, Tove och Hasse, som var ledare kände en pirrande glädje över vad vi skulle få bjuda på.


Glada men lite spända. Gruppdeltagarna lär sig räkna dubbelsteg.


Efter en kort inräkning och incheckning vandrade vi iväg mot första stoppet, kallkällan där deltagarna fick fylla sina vattenflaskor med rent klart källvatten direkt ur marken, på vägen fick deltagarna sin första övning. Att lära sig hur många dubbelsteg en har på 100 meter är oerhört bra att kunna för att beräkna avstånd, något som kan vara ovärderligt i skog och mark. Det tisslades och tasslades i gruppen när vi närmade oss kallkällan och jag kunde höra att deltagarna började prata och fråga varandra om allt möjligt. Glädjen att vara ute på äventyr gick inte att ta miste på och vi ledare njöt av att känna hur tilliten till oss och den mellan deltagarna växte sig starkare direkt.

Påfyllning av vatten direkt ur marken vid kallkällan.


Efter vattenpaus tågade vi i samlad grupp ner till Sandasjön och dess södra strand där vi tog av oss ryggsäckarna och gjorde paus. Efter upprop och alkoholfritt bubbel fick deltagarna reda på överraskningen som jag flaggat för. ALLA deltagare skulle gratis få massage av Anna och Mabel som driver Falu massage & Hälsa. Det hördes ett sus och en förundran från deltagarna som blev överlyckliga över beskedet. En och en fick de komma fram till mig, kort presentera sig och sedan dra en lapp vilken förkunnade i vilken turordning de skulle masseras.

Bubbel och babbel.

Lycklig ledare


Vi tog motsolsvarv runt sjön för att nå fram till vår lägerplats vid den stora Tältkåtan. Deltagarna spridde ut sig, några skapade ett Hammockkluster andra spred ut sina tält i närhet till Lägerplatsen. En uppsjö av modeller på tält poppade upp likt svampar i skogen. En gul tarp sken mitt bland tälten det var Pelles. Med vilja och mycket skratt riggades "tälltbyn".

Lyxhängmatta

Hängmattor i tall

Slå upp tält

Rakt fram tältkåta, till vänster hängmatteklustret, till höger Tältbyn

Pelle med tarp

Kaffe och eftertanke

Alla tält är inte lätta att slå upp, glädje i gruppen

Nöjd deltagare

Hasse visar tvåmannatält för nyfiken deltagare


När tälten var resta, bjöd ledare Tove in till att göra upp eld med eldstål, intresset var stort att prova på detta och tillslut hade alla som provat fått fyr på sin lilla näverbit. Många sammanbitna miner medan gnistorna for i luften, efteråt stod lyckan högt i kurs. Samtidigt som eldstålen gneds förbrilt började deltagarna nyttja sin nyvunna överraskning. Anna och Mabel från Falu massage & hälsa hade riggat sina bänkar inne i den stora tältkåtan vilken nu utgjorde en lyxig massagesalong i bästa naturstil. Njutningen var total när de nymasserade äventyrarna anslöt kring eldstaden för att peta i sig lite mat innan kvällens stora händelse, Höghöjdsbanan.

Eldstål med Tove

Tove visar vägen, stor fokus

Hasse visar in deltagarna

Välkommen in i massagesalongen.

Mabel in action

Anna löser upp spänningar

Att hälla tillbaka första koppen kokkaffe kallas att "schackne" på Jämtländska enligt Erik

Äventyret i höghöjdsbanan diskuteras flitigt

Sammanbiten stämning inför Äventyrsbanan


Så var det då dags att vandra iväg till Äventyrsbanan. På ett långt ringlande led stegade vi längst sjöns norra sida bort mot de höga höjderna i trädkronorna. Vissa av deltagarna var taggade, andra var nervösa, någon var näst intill skräckslagen men hade get sig attan på att pröva att utmana sig själv. Väl framme hade personalen på höghöjdsbanan en ordentlig säkerhetsgenomgång och alla lyssnade noggrant.

Mot äventyret i trädkronorna

Spänning och nervositet

Noggrann genomgång med instruktör

18 meter upp i luften ska deltagarna ta sig fram


Här förundras jag över vad som hände. Plötsligt var alla deltagarna uppe i höghöjdsbanan, den ena höjdräddare än den andra och ändå passerades hinder, klängdes i rep, åktes zip-line. Om var annat hördes skratt och skrik, deltagare som peppade varandra, pushade att ta det där extra lilla steget, klättra den där extra svåra sträckningen, hoppa ut i säkerhetslinan, firas ner från banan, ja listan kunde göras lång på de deltagare som utmanade sina rädslor och flyttade sina gränser för vad de karade av. Jag är så imponerad.

Som en dans

Spänd väntan på tur

Genomgång och byte av erfarenhet

Hasse peppar

På hög höjd

Lyckan total efter övervunnen rädsla

Koncentration

Gäller att inte sno in sig

Lite nerver

Mata på, inte titta ner

Spänningen stiger

En fot framför den andra

Glädje på rep

Fokus

Lyckan över att lyckas

Jag själv i nätet

Ledare och deltagare klättrade och skämtade

Tove, nemas problemas!

Glädjetjut från zip line

Lycka i ett handtag


Efter två fantastiska timmar återvände det lyckliga gänget till lägerplatsen för kvällsmål, bastu och några hade massage att plocka ut. Det skrattades och babblades enormt kring elden. Utmattade men glada kröp deltagarna in i sina tält, hängmattor och ner i sina sovsäckar. Jag ock ett par till drog oss tillbaka in i den varma tältkåtan. Här behövdes vila, för morgondagen skulle bjuda nya äventyr på vandring ner till havet.

Mentalt trötta men nöjda deltagare äter sen middag

Eld är ljuvligt att försvinna in i med blicken

Gemenskap

Mysiga samtal

GOD NATT ses i morgonDel två av äventyret kan läsas i nästa blogginlägg som kommer inom kort.


Låt alltid hjärtat vara med i dina äventyr


PS. Kommentera gärna här och glöm inte att följa The Outdoor Four på vår Facebooksida, då missar du inte nya evenemang. Ds.

3 Comments


mia.axelsson
mia.axelsson
Sep 18, 2020

Tack för allt ni fixat och ordnat för att vi alla skulle få en härlig upplevelse! <3

Jag vill absolut följa med på fler spännande äventyr :-)

Like

Härlig och rolig sammanfattning av helgen 😊😊


Like

Outdoor_Jocke
Outdoor_Jocke
Sep 12, 2020

Kul att du läste inlägget. Logga in och kommentera vad du tycker🙏🍀❤️👍

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page