top of page

Solskydd... varför då, inte drabbas väl jag av cancer, jag ska ju hänga med Tareq Tailor!?

Solen☀️😱☀️😱☀️😱☀️😱☀️😱☀️😱☀️

Nu riktar jag mig till dig kära vandrare och äventyrare, det här är oerhört viktig, speciellt för oss som älskar att vara ute!!!

Om du tar av dig byxorna, och kalsongerna hur skulle du säga att dina skinkor ser ut? Är de rynkiga och har många bruna fläckar? NEJ. Har solen träffat dina skinkor mycket? NEJ. Har solen träffat ditt ansikte mycket? JA. Därför är dina skinkor fortfar släta, vita och bäbislena och ditt ansikte rynkigt och fläckigt. Huden har fått kämpa emot!

Hudläkaren förklarade hudens motståndskraft på ett lite märkligt men roligt sätt.

Men vad har Tareq Tailor med detta att göra? (Längre ner får du svaret)


Med detta inlägg vill jag lyfta ett mycket viktigt ämne nämligen SOLSKYDD, Använd det!


Året var 2017, jag hade brutit 4 revbenen på grund utav en olycklig hockeytackling och var på återbesök hos vårdcentralen för att kolla att allt gått bra. Läkaren konstaterade på röntgen att alla revben läkt ihop fint men att jag vidare skulle ta det lugnt. Så tittade hon på mig lite noggrannare i ansiktet och pekade mot min näsa. Hon förde sitt finger och petade mig i roten av näsvingen.

- Har du haft den där länge, sa hon

- Vilken då, undrade jag.

-Den där fläcken!

Jag berättade att jag haft den pormasken länge men att den inte vill ge med sig. Läkaren ville då att jag skulle kolla upp den och jag fick en remiss till en hudspecialist då det kunde vara något mindre bra.

Väl hos hudläkaren konstaterade hon att det minsann inte var något bra utan det var cancer. Jag stelnade till, cancer det dör man ju av tänkte jag. Läkaren beskrev hur det låg till att de flesta dåliga fläckar inte är livshotande men om man lämnar de obehandlade kan dom leda till värsta tänkbara, att det sprider sig vidare.


Två timmar efter operationen med ny hatt

Jag jag fick en tid för att operera bort denna och en fläck till som de hittat. Operationsdagen var satt till två dagar innan jag skulle flyga ner till Ystad och spela in Kockarnas Kamp för TV4. Förhållningsreglerna var enkla efter operation, plåster och zinkpasta på hela tiden, införskaffa hatt med brätte och bär ALLTID detta i sol. Med tanke på att jag inte känner mig bekväm i hatt och att jag skulle komma att intervjua kockstorheter som Tareq Taylor och Erik Videgård så kändes det tufft att behöva sitta där med värdens största plåster på näsan.😀


Här plockar vi klippbilder på vackra Österlen, blev sugen på äventyr


Nu gick inspelningen fantastiskt bra och jag bli god vän med de de båda och min cancerhistoria blev ett samtalsämne som ledde till ett större djup och förståelse för varandra. men morgonvandringarna längst Ystads stränder gick med plåster och zinkpasta på näsan.


Tareq, näsan och jag🤩 Jag ville locka till att läsa hela texten och då är Tareq en bra motivation. Det viktigaste är att just du tänker till kring sol.

Läkaren berättade vad som hänt, varför jag drabbats. Varje människa är unik och kan ta emot olika mängder sol. Enligt läkaren är min hud mättad, den kan inte ta emot mer sol, någonsin. Jag har vindsurfat, spelat mycket golf, vandrat, turskidor i sn, slalom, flugfiskat i reflekterande vatten och varit ute i alla lägen, detta är anledningen. Det som gäller är solskydd och att tänka till. Solskydd 50 och kläder på kroppen är viktigt. Hatt med brätte runt om inte bara keps. (Detta går inte helt för mig) Smörj in kroppen flera gånger varje dag.


Efter detta tillfälle har jag gjort besök hos hudläkare två gånger till, skurit bort 3 nya fläckar var av en som kunde utveckla icke godartad cancer ganska snabbt. Genom att skära bort ordentligt med gammal hud får man en ny frisk som inte påverkats av sol. Det end som syns nu ett par år senare är ett litet ärr.


Ett ärr men i övrigt helt frisk hud


Mitt råd är, kolla din kropp. Skulle du känna dig minsta osäker kontaktar du din vårdcentral, de måste skicka dig vidare på remiss vid minsta tanke på cancer ofarlig som farlig.


Nu mer njuter jag av solen lika mycket som tidigare. Faktor 50 är alltid på och jag blir brun ändå om än långsammare.


Den här använder jag, kladdar inte


Ta hand om er och ha en riktigt härlig vandringssommar.


Hatt och solkräm trots moln


följ mig gärna på Instagram

@outdoor_jocke Kram💕🥾

🍀Outdoor_Jocke🍀339 views4 comments

4 Comments


Kristina Norinder
Kristina Norinder
Apr 29, 2021

Så bra påminnelse och så viktigt!!

Är mycket duktigare på att skydda barnen än mig själv..🙈

Var rädda om er i solen 🌞

Like
Outdoor_Jocke
Outdoor_Jocke
Apr 30, 2021
Replying to

Tack, jag slarvade med detta tidigare, men efter att jag skurit bitar från min kropp, väljer jag nu att nästan alltid smörja in mig.

Like

Cecilia
Cecilia
Apr 13, 2021

Bra att påminnas! Jag är duktig på att smörja barnen men sämre på mig själv..

Like
Outdoor_Jocke
Outdoor_Jocke
Apr 15, 2021
Replying to

Viktigt att ta tag i i god tid, inget roligt att skära... Hittar man det i tid kan man ofta frysa bort detta enkelt.

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page