top of page

"VÅGA TA STEGET... Rädslor och psykisk ohälsa!”

Updated: May 3, 2021

Hej modiga friluftsmänniska som vågar vara liten, som vågar ta hjälp!


Vad glad jag blir att du börjat läsa det här för med detta blogginlägg vill jag tjuvstarta nästa veckas TEMA, ”Våga ta steget och psykisk ohälsa.” Detta blir mitt viktigaste tema och min största utmaning hittills, jag vill få dig att ta ett litet steg närmare dina drömmar, Välkommen!


Längre ner i inlägget finns viktiga länkar 👓 🙏🦋


Se målet framför dig, se dig själv uppnå dina drömmar, misströsta inte om du missar lite, på det igen.

Varför skall vi prata om "psykisk ohälsa" i vandring och äventyrsgrupper kan det var några som undrar och det är helt ok att fundera så?!


Anledningen till att jag lyfter detta om psykisk ohälsa, under ett par veckor i THE OUTDOOR FOUR, är att jag tycker att ämnet är oerhört viktigt, jag har själv legat i fosterställning på duschgolvet och skakat i tunga panikångestattacker, men jag har också känt den oerhörda frihetskänsla som vandring friluftsliv och välmående ger, jag vill visa att det finns en väg ut ur mörkret, att glädjen väntar bortom krönet, bara man är sann mot sig själv och struntar i vad andra tycker, vilket ibland är lättare sagt än gjort.


Jag har märkt att fler och fler av er medlemmar skriver inlägg i våra fina grupper med rubriker som ”JAG ÄR INTE RIKTIGT DÄR ÄN eller "MÖRKRET ÄR ETT HINDER", ni beskriver att ni längtar efter att våga göra er första vandring, er första övernattning, första övernattning ensam, vandra i mörkret, klättra på hög höjd osv. men att era rädslor stoppar vid drömmar Vi har alla våra nya utmaningar och trösklar att ta oss över, vissa har lättare att klara detta, andra lite tuffare.


Jag märker också, att i meddelanden till mig av mer privat karaktär, berättas att många vandrar på grund av en nyvunnen kärlek till naturen som resultat av en uttmattningsdepression eller annan åkomma av psykisk karaktär. Om jag kan hjälpa bara en enda person att ta steget utanför sin komfortzon, bli av med sin rädsla, då blir min själ och tanke tillfredsställd. Jag vet hur det är att sitta med en massa drömmar men inte kunna genomföra dessa på grund av rädslor.


Inför nästa vecka rekommenderar jag dig som är intresserad av att övervinna dina mentala hinder eller lider av rädslor av något ovan, alternativt andra rädslor, att kika på denna sändning som länken nedan leder till.


Jag citerar Norskt Friluftsliv som höll i sändningen.

”Psykolog Johanne S. Refseth berättar LIVE om varför det är så bra för din psykiska hälsa att vara ute i naturen och delar med sig av sina bästa tips på hur man blir någon som sover ute utan att vara rädd.”


Det hon berättar är till stora delar den väg jag valde att gå för snart 20 år sedan. Jag är så glad att jag vågade utmana mina rädslor något som gjort mig stark och relativt orädd.


Sändningen är uppdelad i två delar där den andra är konkreta tipps om hur du blir av med din rädsla. Men hoppa inte över första delen, den är oerhört intressant.


Bifogar länk till dig, så sätt dig i lugn och ro, titta och lyssna… var också stolt över din rädsla, den har räddat människan i hundratusentals år 💕🙏🍀

När du har kikat på denna är du mer en redo för att ta dina första steg mot dina drömmar och dess mål. PÅ söndag inleder jag TEMAveckan på riktigt.

Det ska bli så roligt att följa er som har dessa drömmar, glöm inte att signalera när ni tagit steget, berätta om känslan och inspirera andra att våga ta klivet. Gör detta på vår hemsida i forumet under tråden "VÅGA TA STEGET... Rädslor och psykisk ohälsa!”

Tråden hittar du här.


(Du behöver registrera dig som medlem med en mailadress för att kunna kommentera och dela tankar i forumet, detta medför en större trygghet för användare och en större möjlighet att utesluta icke önskvärda kommentarer och medlemmar)


Lycka till och glöm inte…

…Att tänka är en sak att handla är en annan...


💕låt alltid hjärtat vara med i dina äventyr 💕


Allt du drömmer om kan bli ditt


Kram

🍀Outdoor_Jocke🍀


Genom att trycka på "följ" inne på Facbooksidan The Outdoor Four får du en notis om när det finns nya inlägg, eller när jag sänder LIVE..


PÅ INSTAGRAM, hittar ni kommande veckor en hel del riktigt personliga inlägg, följ mig gärna där:

@outdoor_jocke


INSPIRATION...

Drömmar om ensamvandring


Drömmar om trygghet i mörkret


Drömmen om ett glädjefyllt liv

Allt kan bli ditt!


Ps. viktigt tillägg, mår du dåligt med tunga tankar, sök professionell hjälp Ds.1,009 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page