top of page

Gruppen vandrar till havet, dag 2, av en magisk Äventyrshelg!

DAG 2 Fortsättning...


Efter en riktigt kall natt låg tystnaden kompakt över lägret i den arla morgonstunden. Med röd kylslagen näsa steg jag upp. Tove var, som en av de första, redan uppstigen och tog täten kring grötfrukosten som hon med van hand vevade igång, jag kollade runt i tältbyn och hälsade god morgon till de deltagare som höll på att vakna i hängmattor, tält och under tarp.


Tältbyn fortfarande lugn och stilla.

Tove och Catrin fixar eld inför frukost


En efter en kröp deltagarna ur sina mindre varma sovsäckar och anslöt kring elden. Morgonsnacket handlade mest om deltagares tunna liggunderlag och om kalla sovsäckar. Bland samtalen hördes också om den fantastiska gårdagen med höghöjdsbana och bastu.

Pelle glad som få efter god natts sömn i tarpen.

Det tog längre tid för vissa att komma upp

Med van hand rör Tove i fiberhavregrynsgröten, serveras med torrmjölk, blandade frön och sylt


Hasse från Bontrax bjöd in till genomgång av digitala vandringshjälpedel och berättade historien om hur Bontrax vandringsapp startade sin resa. Deltagarna lyssnade nyfiket och ställde en hel del frågor. Samtidigt som de gick igenom funktioner i appen tog jag på mig att smita runt sjön och fylla på alla våra vattenflaskor inför dagens kommande vandring. Efter genomgången riggades det sista ner av tältbyn och ryggsäckar packades. Vi sa hej då till Tove som med nyopererat knä valde att inte göra vandringen.


Hasse går igenom Bontrax vandrings-App för nyfikna deltagare

Att fylla på vätska under äventyren är livsnödvändigt


Dagens vandring skulle ta oss från Sandasjön, vi skulle följa bäcken och dess vatten, hela vägen ner till utflödet i Havet. Innan avfärd samlades hela gänget för en lagbild. Det bjöds på skrattfest och ett par försök innan den bilden var tagen.10.30 stegade ett gäng ystra äventyrare ut på turen som skulle ta gruppen till havet. Vandringen, som var planerad till ca en och en halv timme, började i granskog, övergick i ekhagar, ganska snabbt utkristalliserades två olika grupper. Den ena gruppen vandrade på, där tog jag täten den andra gruppen där Hasse tog kön var tempot något lägre.

En Härlig lagbild på hela det fantastiska gänget innan avmarsch

Vandring tillsammans, med fokus på sin egen resa även inåt.

Vi följde en bäck som slingrade sig fram genom granskogen och som plötsligt övergick till en ekskog. Gruppen var förhållandevis tyst och verkade suga in omgivningarna. Tystnaden bröts med jämna mellanrum av gapskratt precis så som jag bara kunde önska att de skulle uppleva vandringen. Vi tog en kort rast för att rätta till utrustning innan gänget satte av över fälten och åkermarken. Området hyser stor population av Dovhjort, något vi hoppades stöta på. Efter att ha tittat på en gammal stenåldersgrav klev det ut två dovhjortar på fältet, alltid något.