top of page

KARTA OCH KOMPASS, GrundlĂ€ggande KURS đŸ—ș 🧭 đŸ„Ÿ

Hej min vÀn,

VÄren nÀrmar sig och snart Àr full rulle ute pÄ vÄra vandringsleder, det Äter dags för vandringssÀsong. Kanske Àr ditt mÄl i Är att vÄga dig pÄ den dÀr vandringen utanför lederna som sÄ lÀnge legat som en spÀnnande lite lÀskig utmaning. Jag hjÀlper dig gÀrna att vÄga ta det dÀr steget utanför din komfortzon.


Är intresserad att lĂ€ra dig nytt eller bara frĂ€scha upp dina kunskaper, dĂ„ Ă€r det hĂ€r nĂ„got för dig!

Jag har tidigare hÄllit i uppskattade friluftsevenemang och jag vill att du ska kÀnna dig trygg med mig som ledare. Jag Àr utbildad i friluftsliv och ledarskap med metodik och pedagogik som ledord.Jag bjuder dig pÄ följande:


GrundlÀggande kurs i KARTA & KOMPASS med lÀttare vandring, lördag den 11/2.

AnmĂ€lan görs pĂ„ info@theoutdoorfour.se MÄRK "Kompasskurs 11 feb"


HÀng med pÄ Ärets första hÀrliga kurs, med mig, Outdoor Jocke, som lÀrare och guide.


I kursen gÄr vi igenom karta och kompass, tar ut kompassriktning, gör stegövningar och blir trygga med att kompassen fungerar, vi kikar pÄ ekvidistans och tittar pÄ plats pÄ vissa beteckningar vad de betyder och hur det ser ut i verkligheten.


Denna kurs med vandring gÄr av stapeln i Erstaviksskogarna i Nacka, utanför Stockholm.

Kursen riktar sig till dig som vill lÀra dig grunderna i navigering och som vill förstÄ hur du pÄ ett tryggt sÀtt tar dig fram i naturen med hjÀlp av karta och kompass. Förhoppningen Àr att ge dig glÀdje och trygghet att vÄga dig lite utanför lederna.


Detta Àr en perfekt kurs för dig som Àr relativt ny pÄ vandring men som vill ta nÀsta steg och lÀra dig grunder i navigering i ett tryggt sammanhang. Men kursen Àr ocksÄ bra som uppfrÀschning av kunskaper inför sÀsongen.


Utöver kurs med kart & kompass blir det en lÀttare vandring, "hÀng" med andra sköna vandrare och mys runt eldstad med möjlighet till att grilla.


FrÄn vÄr startplats i Nacka vandrar i ca 45 minuter till vÄr kursplats dÀr vi breder ut oss och genomför Kursen.


Vi tittar nÀrmare pÄ karta och kompass, kikar pÄ hur dessa fungerar tillsammans och fortsÀtter med praktiska övningar. Vi Àter lunch vid öppen eld eller lagar pÄ eget stormkök, vi njuter av att vara ute, allt i en lugn takt. Vi vandrar tillbaka med karta och kompass, lÀser av terrÀngen och stÀmmer av mot kartan.


Vi hinner sĂ€kert prova pĂ„ att göra upp eld med eldstĂ„l, och annat smĂ„tt och gott... och vi kommer att ha VRÅLKUL


MÄlet med kompasskursen Àr att ge dig en grundlÀggande kunskap i kompassen, hur den fungerar, samt att skapa ett förtroende för detta fantastiska instrument. Vi gÄr igenom kartan, hur man ser var man ska vandra, vad Àr höjdkurvor, ekvidistans, vi tar ut kompassriktningar, vi tittar Àven pÄ ett digitalt alternativ...


Tillsammans startar vi med vandring kl 09:00 pÄ lördag den 11/2, Äter vid starten ca 17.00 pÄ lördagen.


NOTERA: Start och mÄl nÄs lÀtt med buss, bilar kan parkeras mot parkeringsavgift. Mer info om detta mailas till de som Àr med pÄ kursen.


Kursen har ett begrÀnsat antal deltagare, jag tar med mig Max 20 deltagare. (HÀlften av platserna Àr redan bokade sÄ först till kvarn)


Ta med ryggsÀck, sitt eller liggunderlag, kompass, lunch, och klÀder efter vÀder.

Jag hÄller med Karta,

Pris 590 kr exkl. kompass


Önskas kompass tillkommer 175 kr, (Jag kan ordna fram)


Skicka anmÀlan till:

info@theoutdoorfour.se MÄRK "Kompasskurs 11 feb"


50 % Förskottsbetalning via swish.

Återkommer med betalinformation samt exakt vart vi trĂ€ffas inom ett par dagar.


(Vill du gÄ kursen men inte har möjlighet vi detta datum kan du maila ditt intresse sÄ Äterkommer jag nÀr nÀsta tillfÀlle ges. info@theoutdoorfour.se MÀrk "Intresserad av kompasskurs")


Hoppas vi ses.


Varmt VĂ€lkommen


Joakim Gellner

🍀Outdoor_Jocke🍀

The Outdoor Four


Notera att all vandring och aktiviteter pÄ kursplatsen sker pÄ egen risk.


💕LĂ„t alltid ditt hjĂ€rta vara med i dina Ă€ventyr💕
209 views0 comments

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page