top of page

KARTA OCH KOMPASS, Grundläggande KURS 🗺️ 🧭 🥾

Hej min vän,

Våren närmar sig och snart är full rulle ute på våra vandringsleder, det åter dags för vandringssäsong. Kanske är ditt mål i år att våga dig på den där vandringen utanför lederna som så länge legat som en spännande lite läskig utmaning. Jag hjälper dig gärna att våga ta det där steget utanför din komfortzon.


Är intresserad att lära dig nytt eller bara fräscha upp dina kunskaper, då är det här något för dig!

Jag har tidigare hållit i uppskattade friluftsevenemang och jag vill att du ska känna dig trygg med mig som ledare. Jag är utbildad i friluftsliv och ledarskap med metodik och pedagogik som ledord.



Jag bjuder dig på följande:


Grundläggande kurs i KARTA & KOMPASS med lättare vandring, lördag den 11/2.

Anmälan görs på info@theoutdoorfour.se MÄRK "Kompasskurs 11 feb"


Häng med på årets första härliga kurs, med mig, Outdoor Jocke, som lärare och guide.


I kursen går vi igenom karta och kompass, tar ut kompassriktning, gör stegövningar och blir trygga med att kompassen fungerar, vi kikar på ekvidistans och tittar på plats på vissa beteckningar vad de betyder och hur det ser ut i verkligheten.


Denna kurs med vandring går av stapeln i Erstaviksskogarna i Nacka, utanför Stockholm.

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i navigering och som vill förstå hur du på ett tryggt sätt tar dig fram i naturen med hjälp av karta och kompass. Förhoppningen är att ge dig glädje och trygghet att våga dig lite utanför lederna.


Detta är en perfekt kurs för dig som är relativt ny på vandring men som vill ta nästa steg och lära dig grunder i navigering i ett tryggt sammanhang. Men kursen är också bra som uppfräschning av kunskaper inför säsongen.


Utöver kurs med kart & kompass blir det en lättare vandring, "häng" med andra sköna vandrare och mys runt eldstad med möjlighet till att grilla.


Från vår startplats i Nacka vandrar i ca 45 minuter till vår kursplats där vi breder ut oss och genomför Kursen.


Vi tittar närmare på karta och kompass, kikar på hur dessa fungerar tillsammans och fortsätter med praktiska övningar. Vi äter lunch vid öppen eld eller lagar på eget stormkök, vi njuter av att vara ute, allt i en lugn takt. Vi vandrar tillbaka med karta och kompass, läser av terrängen och stämmer av mot kartan.


Vi hinner säkert prova på att göra upp eld med eldstål, och annat smått och gott... och vi kommer att ha VRÅLKUL


Målet med kompasskursen är att ge dig en grundläggande kunskap i kompassen, hur den fungerar, samt att skapa ett förtroende för detta fantastiska instrument. Vi går igenom kartan, hur man ser var man ska vandra, vad är höjdkurvor, ekvidistans, vi tar ut kompassriktningar, vi tittar även på ett digitalt alternativ...


Tillsammans startar vi med vandring kl 09:00 på lördag den 11/2, åter vid starten ca 17.00 på lördagen.


NOTERA: Start och mål nås lätt med buss, bilar kan parkeras mot parkeringsavgift. Mer info om detta mailas till de som är med på kursen.


Kursen har ett begränsat antal deltagare, jag tar med mig Max 20 deltagare. (Hälften av platserna är redan bokade så först till kvarn)


Ta med ryggsäck, sitt eller liggunderlag, kompass, lunch, och kläder efter väder.

Jag håller med Karta,

Pris 590 kr exkl. kompass


Önskas kompass tillkommer 175 kr, (Jag kan ordna fram)


Skicka anmälan till:

info@theoutdoorfour.se MÄRK "Kompasskurs 11 feb"


50 % Förskottsbetalning via swish.

Återkommer med betalinformation samt exakt vart vi träffas inom ett par dagar.


(Vill du gå kursen men inte har möjlighet vi detta datum kan du maila ditt intresse så återkommer jag när nästa tillfälle ges. info@theoutdoorfour.se Märk "Intresserad av kompasskurs")


Hoppas vi ses.


Varmt Välkommen


Joakim Gellner

🍀Outdoor_Jocke🍀

The Outdoor Four


Notera att all vandring och aktiviteter på kursplatsen sker på egen risk.


💕Låt alltid ditt hjärta vara med i dina äventyr💕




200 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page