top of page

Övernattning i hängmatta, för första gången, så var upplevelsen enligt mig!I lördags var det dags för en tur igen. Jag och min kompis Hasse hade fått till en tid då vi kunde ses över en lägereld och utbyta varandras sällskap samtidigt som vi fick tid att testa lite nya grejer.


Den stora testen denna gång var, för båda, att sova i hängmatta. jag har hört och läst många positiva saker om att sova i hängmatta. Framförallt lite äldre personer som säger att sömnen är obetalbar i denna typ av friluftsboende.


Vi vandrade iväg mot turens lägerplats som är lokaliserad i utkanten av Tyresta reservatet, närmare bestämt till Lura ström. Regnet hängde i luften och vi var mer eller mindre ensamma i skogen. På mitt schema stod även att prova mitt nya liggunderlag som införskaffats dagen innan. (genomgång av detta vid ett annat tillfälle.)


Taggade inför turen i utkanten av Tyresta Naturreservat


Vi hade en underbar tur med massvis med eldande, hamburgare på högrev och lite LIVE sändningar på Facebooksidan The Outdoor Four och VI SOV I HÄNGMATTA... (se längre ner för länkar om du vill titta på dessa sändningar)


Men i detta inlägg vill jag framför allt ge en recension av min hängmattaupplevelse.


Under turen gjorde jag ett par inlägg på Facebook med text och bilder på hängmattan, många personer har hört av sig och frågat om hur upplevelsen var.


Så här kommer upplevelsen:

Jag och Hasse hade fått låna två hängmattor av märket The Helsdon Hammock. Det är mer ett hängande tält än en hängmatta. Denna hängande boning ska, enligt leverantören, hängas upp på mindre än två minuter, och man ska sova skönt i den. Jag vill börja med att säga att både dessa saker stämde. Jag fick snabbt upp hängmattan och nattens sömn var mycket bekväm... MEN...


Hängmatta/tält med integrerad tältduk. Lätt att sätta upp och bekväm att ligga i


...ja ur mitt perspektiv ett ganska stort MEN...


...Jag fick inte till Logistiken. För denna hängmatta kräver att man har ett liggunderlag i mattan för att inte frysa underifrån. och sen ska du ha en sovsäck som du kan snarka i, så längt bra. Men nu var det ju så att det regnade när vi sov och när vi skulle packa ihop började problematiken. För det första, frukostgröt är omöjlig att tillaga inne i en hängmatta, det innebär att du måste Krupa ur mattan för att laga mat, i ösregnet. För att rulla ihop sovsäck, tömma uppblåst liggunderlag samt att packa ryggsäcken krävs också att du inte är i hängmattan, inget vidare när regnet öser ner. Blöta kläder som ska torka är svåra att hänga upp. Visst går det att lösa med ha en med sig en lös tarp men detta är ett hängtält och det fungerar så att tältduken är integrerad i produkten. Men visst, en tarp funkar kanske, men om jag ska vara ärlig, ingen feeling för mig.


Frukost måste lösas utanför hängmattan, mysigt i uppehåll, bedrövligt i regn.


Så Hängmatta får av mig 🍀🍀 🍀 av fem Fyrklöver och detta bara för att den var riktigt behaglig att sova i, inget ryggont och snygg att fotografera i mörker 🤩. Runtomkringgrejerna drar ner betyget rejält.


Snygga bilder i mörkret


(OBSERERVERA... Detta är min upplevelse. Jag vet många som ÄLSKAR sin hängmatta och varje person måste bedöma ut ifrån sin egen förutsättning och känsla.)


Men har du inte provat att sova i hängmatta rekommenderar jag att du provar, speciellt om du drar dig för tältet för att du får ont i ryggen, man sover riktigt bra...


Ha det riktigt fint och njut av dina äventyr


En fot framför den andra

🍀Outdoor_Jocke🍀


Sov riktigt gott gjorde jag, även om det var lite vingligt att gå upp och pinka ett par gånger.


Som jag skrev sände jag LIVE på Facebook under kvällen:

I en sändning visar jag på hur jag tänker när jag gör upp eld, den sändningen kan du titta på genom att klicka HÄR


I en annan LIVEsändning från kvällen kan du se oss njuta av den knastrande elden, den filmen hittar du HÄR


Bjuder på lite härliga bilder från eldstaden, där vi njöt av vänskap, eld och hamburgare.


Hasse försvinner in i elden


Blå timmen ger den där härliga blå känslan


Högrevsburgare till middag899 views1 comment

1 commentaire


Outdoor_Jocke
Outdoor_Jocke
01 oct. 2022

Tack för att ni läst… vad tycker just du om hängmatta?

J'aime
Post: Blog2_Post
bottom of page