Förra helgen la sig kylan som ett lock över havsviken där jag slog läger. Tältet restes, liggunderlag och sovsäcken breddes ut på sin tänkta plats. Kylan och mörkret kom krypande tidigt och nattningen var det långt ifrån att göra. I dessa lägen finns det inget skönare än att tända en brasa, krypa fram nära elden och suga in värmen från de glödgade vedträna.
Läs nedan eller klicka HÄR så bjuder jag på GRATIS film om hur man hittar material att tända sin brasa. 🤩🔥
längre ner i inlägget hittar du länk till alla 3 filmer om att hitta material att tända brasan med.
Lägerliv som ger mersmak.
Hur gör man upp en eld oavsett om det ösregnar eller inte, finns det sätt att få fyr på veden utan att använda tändvätska. Svaret är ja!
Att göra upp eld är delvis en konst men också något som går tillbaka till urminnes tider, en förutsättning för vår överlevnad. I dagens moderna samhälle är det många som saknar vetskap om eld hur man gör upp en och sedan tar om hand och håller den vid liv. Med rätt kunskap om vad man tänder med, hur man hittar torra kvistar (även när det ösregnar), hur man bygger upp elden så den tar sig, är det inga svårigheter. Det gäller att vara lite observant när man går omkring i miljön där man vandrar, då kan man göra riktiga fynd. Att vara förutseende genom att plocka björknäver och stoppa fickorna så att de torkar är ett sätt att förbereda sig för att göra upp eld.
En härlig eld förgyller tillvaron och sätter fart på kroppen.
Naturen är fantastisk och en av de saker som den gör är att den skapar material som vi knappt tror finns. Visste ni att naturen skapar en typ egen tändvätska som finns att utvinna ur tallstubbar?
TÖRE eller TJÄRSTUBBE, det är naturens egen bensin. Med ett par flisor av töre i er hand och lite torra kvistar har ni snart skapat er ett riktigt eldbål.
Vill ni veta hur ni hittar töre kan ni klicka HÄR, då får du en 3 minuter film om hur du hittar naturens egen bensin. Vill du ha alla TRE filmer om hur du hittar material för att göra upp din eld så klickar du HÄR istället.
Yorumlar