top of page

Konsten att göra upp eld, en succésändning LIVE🔥

Med ryggsäcken hängande över axlarna och och en glad känsla i kroppen studsade jag iväg mot min tänkta lägerplats ute på Styvnäset i Tyresös skärgård, 21.9 kg vägde ryggsäcken och påskmat, tält, vintersovsäck, yxa, stativ och extra batteri var med. På agendan stod LIVE sändning i Studio Outdoor som visas på The Outdoor Fours Facbooksida.Temat för kvällens sändning var ”att göra upp eld”.


Jag kände en stor spänning och pepp över det som skulle komma, jag älskar eld och fann mig väl förberedd. Med två timmar kvar var allt riggat, kamerapositionen testad, solen sken. Jag gick runt och plockade på mig lite av det som behövdes och lade upp alla delar på bänken kring eldplatsen. Först kollade jag tändredskapen, sen min lilla påse med näver, töre och falsk näver. (Falsk näver är egentligen tygbitar från en gammal tröja som jag doppat i stearin, brinner som bara den). Vidare la jag upp i turordning, torkat gräs, torrt smått granris (som man hittar under granar oavsett väder), lite större pinnar och sist det material som ska bli den faktiska elden som kan brinna en längre tid.


Material för eld på plats i ordning


Min tändpåse med näver, töre och falsk näver


Torkat gräs


Granris


Mindre pinnar för bygga eldtorn


Grova pinnar för att få en stadig och långlivad eld


Jag han med att slå upp tält och laga en härlig middag av resterna från påskaftonens grillbuffe som jag plockat med mig hemifrån, en kåsa rödvin slank också ner.


Tältet på plats


Boningen påskpyntad dagen till ära