top of page

Konsten att göra upp eld, en succésändning LIVE🔥

Med ryggsäcken hängande över axlarna och och en glad känsla i kroppen studsade jag iväg mot min tänkta lägerplats ute på Styvnäset i Tyresös skärgård, 21.9 kg vägde ryggsäcken och påskmat, tält, vintersovsäck, yxa, stativ och extra batteri var med. På agendan stod LIVE sändning i Studio Outdoor som visas på The Outdoor Fours Facbooksida.Temat för kvällens sändning var ”att göra upp eld”.


Jag kände en stor spänning och pepp över det som skulle komma, jag älskar eld och fann mig väl förberedd. Med två timmar kvar var allt riggat, kamerapositionen testad, solen sken. Jag gick runt och plockade på mig lite av det som behövdes och lade upp alla delar på bänken kring eldplatsen. Först kollade jag tändredskapen, sen min lilla påse med näver, töre och falsk näver. (Falsk näver är egentligen tygbitar från en gammal tröja som jag doppat i stearin, brinner som bara den). Vidare la jag upp i turordning, torkat gräs, torrt smått granris (som man hittar under granar oavsett väder), lite större pinnar och sist det material som ska bli den faktiska elden som kan brinna en längre tid.


Material för eld på plats i ordning


Min tändpåse med näver, töre och falsk näver


Torkat gräs


Granris


Mindre pinnar för bygga eldtorn


Grova pinnar för att få en stadig och långlivad eld


Jag han med att slå upp tält och laga en härlig middag av resterna från påskaftonens grillbuffe som jag plockat med mig hemifrån, en kåsa rödvin slank också ner.


Tältet på plats


Boningen påskpyntad dagen till ära


Grillbuffé


Matlagning delux


Sändningen rullade igång och en massa personer anslöt sig till LIVEN, så otroligt roligt. Jag kände glädjen översvämmas i kroppen och jag pratade på. En utannonsering av tävlingen GISSA VIKTEN PÅ MIN RYGGSÄCK blev ett roligt inslag med många gissningar.

Jag började med att göra en tändfackla av gräs som veks en gång och som fylldes med lite näver och töre. Detta placerade jag underst i eldstaden och byggde sedan vidare med ett eldtorn av pinna. Elden tog sig direkt och kommentarerna i LIVE-sändningen lät inte vänta på sig. Otroligt roligt att man kan få så mycket uppskattning av att lära andra. Missade du sändningen och vill se hur grunderna i att göra upp eld går till går det utmärkt.Eldfackla av torkat gräs med näver


Fullt drag, så vackert

för att se sändningen klickar du HÄR


om du tittar går du en ordentlig genomgång av eldning och de material som används. Som bonus visar jag också vad jag har i min överlevnadsask som alltid finns i min vänstra benficka och går igenom alla grejer vad de är bra för, den är fullmatad🤩


Detta finns i asken (bild från tidigare tillfälle)


Frågor besvarades och jag babblade på, 19.15 tryckte jag på avstängningsknappen, elden knastrade vackert vidare och det kändes som en riktigt bra sändning. Nytt tittarrekord LIVE gjorde kvällen formidabel. Att sändningen idag, 2 dagar senare, har setts av 35 000 personer är helt ofattbart, men oj så ROLIGT… TACK!💕🙏🍀


Mörkret föll och med den kom ro och avslappning. Kokkaffet fick se sig förpassad ner i kaffekannan och en härlig doft spred sig kring lägerplatsen. Tid för eftertanke och reflektion över hur härligt det är med alla medlemmars hurrarop och tacksamheten jag känner över att få lära ut grunderna i friluftsliv.


Reflektion är viktigt


En ljuv doft av kokkaffe


Ensam med mitt kaffe och mina lyckliga tankar

Tältet stod så vackert upplyst av en tältlampa och elden spred ett orange sken. I ett par timmar satt jag förankrad med blicken förföriskt sammankopplad med urkraften.

Tält och eld i symbios


I timmar med ögonen stirrandes i elden


Vid 23.00 släckte jag elden ordentligt med vatten och kröp in i tältet. Morgonen efter vaknade jag till snöstorm men det är en annan berättelse.


En lycklig Outdoor_Jocke, TACK!


Med mer än 380 kommentarer dröjde det ett tag innan jag gått igenom alla svar men till sist korades en vinnare i tävlingen som vann en mössa och ett tygmärke med en gissning på 22.2 kg endast 0.3 kg ifrån min ryggsäcksvikt 21.9 kg.


21.9 kg ryggsäck


Vinsten

Tack för att du läst och att du är en så härlig gruppmedlem.


Varma hälsningar och lycka till med ditt eldande.


🍀Outdoor_Jocke🍀


Följ med på äventyr på Instagram

@outdoor_Jocke

329 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page