top of page

LIVEsändning om fötter och skor lockade många tittare, men hur går det till att hitta STUDION?🤩

Fötter är för mig en av de viktigaste kroppsdelarna vi har och genom att göra rätt val av skor med anpassade strumpor skapar vi förutsättningar för en härligare, mer njutbar vandring och på så sätt får vi en roligare äventyrsupplevelse.


Skon för dagen, Salomon Speed Trak trailsko. Halloj härliga Friluftsmänniska,

Kul att du är nyfiken på hur jag hittar mina inspelningsplatser till STUDIO OUTDOOR LIVE by Outdoor_Jocke


I lördags genomförde jag en LIVEsändning på ämnet FÖTTER och KÄNGOR. Med tanke på alla frågor och kommentarer visade sig detta vara ett omtyckt ämne. Som alltid är lika intressant.


Jag packade kängor, skor, olika strumpor och lite annat i ryggsäcken och satte av mot min tänkta LIVESTUDIO någon stans i skogen. Jag visste inte när jag vek av in i grönskan vart jag skulle rigga upp mitt stativ och min mobilkamera, men det brukar lösa sig och jag fick mig en härlig upplevelse denna gång.


Ryggsäck redo för inspelning, fullpackad med skor och annan utrustning.


Ni som läst det tidigare blogginlägget om Djungellycka, förstår min glädje över de tecken som fick mig att hitta sändningsplatsen för kvällen.


Jag gick och sökte av skogen för att se en glänta där kvällssolen lagt sina sista solstrålar och som andades STUDIO OUTDOOR LIVE 😀. Plötsligt när jag går och spanar lättar en stor Sorgmantel (fjäril) och fladdrar i riktning in bland de vindpinade tallarna. Jag vandrade efter efter ca 75 m i den riktning som den flög när en bofink började slå en drill. Bofinken spelade sin melodi under någon minut innan den såg mig och flög söder ut i skogen. Jag följde efter den riktning den flög och tänkte att platsen för LIVEsändningen kanske kunde vara där. Jag kom inte mer än 50 meter när jag skymtar en rörelse i ögonvrån, jag stannade upp. Ungefär 40 meter på sidan till vänster om mig kom ett rådjur gående, det hade inte sett mig än. Plötsligt stannade det och fixerade mig med sin blick. Vi stod blickstilla i något som kändes som en evighet innan det vackea handjuret med horn började skälla. Högt och ljudligt skällde det ett par gånger och då jag gjorde ett läte tillbaka. Rådjuret satte av skällandes och jag följde efter i den riktningen den studsat iväg. Plötsligt uppenbarades en plats i solskenet som var som gjord för den inspelning jag tänkt mig. Så fantastiskt att följa sina instinkter, nu hade jag 15 minuter på mig till sändningen skulle starta.


Att leta en inspelningsplats är otroligt spännande, ett sökande med blicken fångar alla möjliga platser.

Glädje över det upplevda och att STUDION är funnen.


Väl på plats riggade jag upp stativ och tömde ryggsäcken på alla skor och annat som skulle vara med under LIVEN. Då jag inte skriver något manus satte jag ihop några ideér i huvudet, placerade skor och annat i lämplig position för att kunna visa. Jag satte i mobilkameran i stativet och ställde in mobilkamerans position, såg att skylten jag skrivit med adresser självfallet blev spegelvänt men bara att gilla läget, han inte skriva en ny. Jag han till och med hälla upp en kopp kaffe och ta en slurk innan jag tryckte på ”sänd LIVE”


Har precis tömt ryggsäcken på alla skor😂


Fötterna bär oss fram med en massa kilon som inte är normalt att bära, speciellt vi som har vandring som passion. Efter en fotskada jag ådrog mig för ca 20 år sedan är det väldigt viktigt att se till att mina fötter har det de förtjänar som skydd. Min fotled bröts rakt av öven en skridskokant då jag satte mig på mitt eget ben efter en hård hockeytackling. I foten sitter sedan dess en skena av titanium för att hålla ihop allt. Rehabiliteringen efter skadan var omfattande med många timmar på balansboll. Efter detta har jag varit noggrann med vilka skor jag har på fötterna, att de är stabila, och har de egenskaper som jag och mina fötter efterfrågar. Jag provar alltid alla skor jag köper och har aldrig beställt hem utan att prova först, kommer jag aldrig att göra. Rådet måste bli att gå till en affär gör att testa vad som passar just dig, dina fötter, din vandringsstil och framför allt din primära vandringsterräng.

Uppställda på linje för att lätt kunna visas.


I sändningen pratade jag skor och kängor, hur strumporna hindrar skavsår och vilken strumpmodell som ska sitta i vilken sko och vilka yttersidor har bäst grepp. Viktigt med bra strumpor i merinoull då ull utvecklar lite värme när det blir fuktigt. Skon eller kängan i sig är ytterst viktig och bör en prova och gå in ordentligt. Tipset är att göra som jag gör dvs. lägga er i ett varmt badkar med skorna knutna på foten, detta gör att skon formar sig lättare efter din fot.


Om jag bara fick välja en sko/känga skulle det bli denna från Lundhags, Professional Mid heter modellen.

Vidare gick jag igenom skilnader på de trailskor som jag bar för dagen och de lättare barfotaskor som jag också har och som har blivit väldigt i ropet. Dessa skor behöver dock en liten varning och det har med ålder och kroppsbyggnad att göra skon passar inte till alla. (mer information om detta får du i sändningen.)


Super lätt barfotasko från Altra, kommer med vissa reservationer tycker jag.

Jag gick även igenom hur kängor och skor får en väsentligt ökad livslängd genom riktig skovård med användning avskofett eller skovax beroende på vad som behöver göras, sen inte att förglömma silikonpreparat för gummimembranet.


Välvårdade skor håller LÄNGE. Kängorna på bilden är över 10 år gamla och som nya.


I sändningen togs också upp hur en fot tejpas mot skavsår med sporttejp för att denna inte ska korva sig i strumporna.

Sporttejp mot skavsår och ett fint märke för lycka.🍀


Otroligt roligt att se så många i direktsändningen och att så vettiga frågor ställdes. Också otroligt tillfredställande att se hur ni medlemmar ger varandra tips i chatten. När jag stängde av sändningen kände jag mig helt tillfreds. Jag tog lite bilder på det jag pratat om för att kunna lägga upp här i bloggen och sedan packade jag ihop. Under koltrastars symfoni satte jag av hemmet i den varmröda solnedgångens magiska sken.


Solen påväg ner.

Där bortom finns evigheten, passa på att njuta.

Är du nyfiken på LIVEsändningen och vill veta mer om skorna jag använder så hittar du den HÄR.

Är du nyfiken på mig kan du alltid kika in på Instagram på någon av följande konton:

@outdoor_jocke

@the_outdoor_four


Här finns jag utöver hemsidan och på Facebook.

Tack för att du är en del av vår fina gemenskap.💕🙏


💖Låt alltid hjärtat vara med i dina äventyr💖


🍀Outdoor_Jocke🍀


Jag blir faktiskt väldigt glad över kommentarerna ni skriver. Logga gärna in och skriv en rad.

208 views2 comments

2件のコメント


Outdoor_Jocke
Outdoor_Jocke
2021年4月21日

Tack Anna, blir så glad att du kommenterar och att du själv söker minfulness i naturen. Du tackar för min inspiration, men skall sanningen fram så är det just sånt du skriver som inspirerar mig. Ta väl hand om dig och har en riktigt fin dag!


Jocke

いいね!

Anna Ekelund
Anna Ekelund
2021年4月21日

Så härligt att läsa hur du hittar fram till din STUDIO! Jag är precis nykläckt yoga instruktör som nu vill hitta fram som du i naturen! Din text bara strålar ut den mindfulness jag just börjat finna! Stort tack för din inspiration 🙏🏻

いいね!
Post: Blog2_Post
bottom of page