top of page

För mig är det en otrolig sorg det som hänt! 🥲❤️‍🩹🍀

För dig som är så fin, och hänger med mig och andra här och i friluftsgrupperna, vill jag berätta hur det ligger till!Jag pluggade sociala medier för att skapa en större förståelse av behov och innehåll... för din glädje i friluftsgrupperna!!!


Vet inte om du hört, sett eller känner till det som hände mig i natten mellan lördag och söndag förra helgen.


Jag blev KAPAD på FB...🤕

Jag vill berätta det sorgliga för dig, då jag tror på öppenhet...

...och med hopp om att vi kan hjälpa varandra...

Vad som än händer framöver hoppas jag att du ändå är med om jag tvingas starta om på nytt...

Jag har trots allt 2000 fantastiska personer här i maillista, personer som vill det där lilla extra med sin friluftsgemenskap. 🍀💕🙏🏻 (läs om detta längre ner)

Vill du också vara med i vår gemenskap, här blir du tillagd på intresselistan:

https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/a7s0z1 (du får svara att du vill ha mail till din e-post 2 ggr. för att vara godkännt enligt GDPR)


LÄS GÄRNA HELA blogginlägget för att se ur detta påverkar dig som medlem i FB-grupp, följare av The Outdoor Four och som tillagd i denna mailgrupp!


Först en redogörelse av vad som hänt.


Jag blev kapad på Facebook... Jag har inte längre tillgång till mitt personliga konto, där med inte heller möjlighet att administrera Min sida The Outdoor Four eller någon av grupperna Ensamvandring, Vandringsvänner, Äventyr och turskidor eller Små Äventyr. Detta känns som en stor sorg då jag verkligen tycker om att vara er admin och hjälpa till att få ut folk i naturen.


Jag har sökt Facebook eller Meta som är det företag som äger Facebook, Instagram, messenger mfl. 20 talet försök att nå detta företag har jag gjort med beskrivande berättelse för att nås av svaret "Vi på denna avdelning Privacy & Policys, kan inte hjälpa dig" istället blir jag inkastad och runtskickad att chatta med en AI-person... 100 talet timmar har jag skrivit och slitit för att få tillbaka kontrollen över mina konton, polisanmäla och föröka få tillbaka mina pengar som kaparen tagit. 🖌

Men för att vara helt ärlig och transparent mot dig som läser vill jag börja med att ge den redogörelse som jag skickat till FB om du är intresserad av att se... annars kan du hoppa längre ner i texten för att se hur jag tänker framöver.


Till FB:

Mitt personliga konto ”Joakim Gellner” på Facebook hackades och kapades mellan den 30 september kl 20.00 och 02.30, 1 oktober 2023. JAG FINNS INTE LÄNGRE!


Hackarna kom in på min META Business sida och tog mina kortuppgifter och har köpt en massa produkter. Jag har spärrat alla kort har blivit bestulen på en hel del pengar. Detta är Polisanmält. Jag har kontoutdrag och annan information om detta. Jag har försökt att få tillbaka mitt konto via METAS hjälpsidor utan framgång, det står bara att jag är spärrad. Jag håller på att försöka lista ut hur jag ska kunna kontakta dom… inte lätt!

Men det värsta är att jag inte längre kommer åt min personliga sida som jag haft sedan 2007, med denna personliga sida följer även min företagssida The Outdoor Four. Företagssidan syns fortfarande men jag har ingen åtkomst.

Till mitt personliga konto har jag ju 4 grupper inom friluftsliv och vandring kopplat, med ca 70 000 medlemmar, min försvunna sida gör att jag inte kan administrera dessa grupper, mina moderatorer försöker hålla ordning en stund, men kan inte komma åt viktiga funktioner.

Så det innebär att jag inte har tillgång till varken min sida The Outdoor Four eller någon av mina grupper Vandringsvänner, Ensamvandring, Äventyr & Turskidor eller Små Äventyr

Gruppen Vandringsvänner är en grupp med människor som älskar att vandra tillsammans. Huvuddelen av de 32 000 medlemmarna är kvinnor som runt 45-75 år som har har hittat ett sätt att träffa andra människor som har samma intressen, som de kan vara trygga med.. Kvinnorna (och män) arrangerar evenemang varje vecka där träffas och vandrar tillsammans. Jag får e-postmeddelanden från oroliga damer, som undrar vad som kommer att hända nu med gruppen Vandringsvänner…


Hur kommer jag i kontakt med någon hos er som kan hjälpa mig?

Joakim Gellner

The Outdoor Four

DETTA HÄNDER NU!

Det är en otrolig frihet att få ha skapat denna digitala lägereld som The Outdoor Four och dess grupper har blivit, en plats där vi hänger, pratar friluftsliv, livets med och motgång och personliga tankar och mål. Det har blivit precis så som jag själv vill att det ska vara...

...men för tillfället har någon dragit undan fötterna på mig/oss...

Jag resonerar såhär:

Jag har sett på olika sidor på nätet, där personer som drabbats av samma kapning som jag, att det tagit upp till en månad att få tillbaka sina konton. Därför har jag bestämt mig för att vänta med att göra något drastiskt. Om jag däremot inte skulle få tillbaka konto och kunna styra över dessa grupper och min sida kommer jag att starta på nytt... Detta kommer i sin tur att innebära att alla moderatorer flyttar över till de nya grupperna och de gamla lämnas vind för våg utan moderering, de kommer att självdö ut...

JAG HAR REDAN NÅGRA GRYMMA NAMNFÖRSLAG PÅ GRUPPERNA i mitt huvud 🥳🤩

...TACK för att just du ville vara med, du är högst delaktig i framgången! 🙏🏻💕🍀


HUR GÖR VI NU!

Som ni säkert känner till vid det här laget älskar jag att inspirera andra människor, det får mig att känna mening.

Det är en glädje att få personer att våga bryta mönster, ta ett steg utanför sin komfortzon, detta gäller såväl inom friluftsliv med tältnätter men även på andra personliga områden och därför delar jag detta med dig idag.

Du som läser det här kanske är en av dessa modiga personer som vågar göra nytt, som vill utveckla dig eller bara är nyfiken vad livet kan ge, kanske står du och stampar och funderar på vad du ska göra härnäst.

När jag började fundera på det här med sociala medier för ett par år sedan, att starta en grupp för Vandring, var det ett par frågor jag ställde mig, var av den viktigaste löd, VILKA MÄNNISKOR VILL JAG SKA GÅ MED I MIN GRUPP, vilka personer skulle jag vilja hänga med i verkliga livet. 🌸

Efter en hel del tuffa år kraschade jag efter att ha jobbat och verkat i branscher, yrken och idrott med hård jargong och tuff stil.

JAG ÄR EN MJUKIS, och jag vill nu omge mig av rätt personer, sådana som ger istället för att tar energi. Jag vill ha positiva, nyfikna personer snarare än nej sägare och gnällspikar i mitt liv.

I min strävan efter att skapa det som idag är The Outdoor, har jag alltid tänkt på DIG som är medlem och deltagare, och så kommer jag fortsätta. Tänkt att alla i mina grupper ska behandlas lika oavsett läggning, kön eller hudfärg...


ÅTER IGEN, hoppas du fortsätter med på vår fantastiska Friluftsresa oavsett vad som händer. 🌸


Vill du också vara med i vår gemenskap, här blir du tillagd på intresselistan så återkommer jag med ett mail om jag måste starta på ny kula:

JA, JAG VILL GÄRNA BLI KONTAKTAD OM DET STARTAS PÅ NYTT! (du får svara att du vill ha mail till din e-post 2 ggr. för att vara godkännt enligt GDPR)


Jag får massvis med mail från speciellt kvinnor som berättar hur de vågat ta steget, att de har kasta sig ut, och de tackar mig för mitt sätt att bemöta frågor och otrevligheter. Detta skänker mig stor glädje och gör mig så väldigt STOLT.

Jag har skalat bort de jag inte vill ska vara hos mig och det är de vänliga kvar, både hos mig och i våra grupper, och för detta är jag tacksam, att dela kunskap och hjälpa ligger i linje med vem jag är och hur jag fungerar, jag vill hjälpa andra att lyckas.

Stor kram, ha det fint och hoppas du följer med oavsett vad som händer...

JAG TYCKER VÄLDIGT MYCKET OM DIG! 🥰


🥾En fot framför den andra🥾

Joakim Gellner

🍀Outdoor_Jocke🍀

När friluftslivet kallar!!!


Maila gärna och berätta om du vill följa med om vi måste börja med något nytt...


...så skrev jag i mitt senaste nyhetsbrev... Jag har fått över 60 fantastiska mailsvar från prenumeranter... det läker ett för tillfället sargat hjärta ❤️‍🩹🙏🏻🍀2,263 views0 comments

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page